Agenda

Bekijk de komende activiteiten in onderstaande agenda.
Of hier voor onze wekelijks terugkerende activiteiten.


Datum & tijd Activiteit
7
Donderdag
December
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé - Winterfotografie

15.00 - 15.30 Inloop met live muziek van Klaas Beens
15.30 - 17.00 Presentatie Jacob-Carl Pauw

Jacob-Carl Pauw is sinds 2011 actief als professioneel fotograaf in Barneveld en omstreken. Zijn passie voor fotografie vindt zijn oorsprong in de natuur. In de loop der jaren heeft hij een eigen, herkenbare stijl ontwikkeld. Creativiteit is uiteraard een essentieel onderdeel van zijn fotografie, maar filosofie, intuïtie en gemoedstoestand spelen ook een hele belangrijke rol!
Jacob-Carl wil mensen graag inspireren en focust zich daarom op de kunstzinnige, inhoudelijke vorm van fotografie: de ziel van natuurfotografie.

U bent natuurlijk weer van harte welkom bij dit Cultuurcafé en neem gerust iemand mee!

Aanmelden is niet verplicht, maar kan om verzekerd te zijn van een plek. Dit kan door een email te sturen naar activiteit@deeng.nl


€5 incl. kopje koffie/thee, te betalen aan de bar

8
Vrijdag
December
15:00 - 17:00 uur

Filmmiddag - Elemental

Bekijk weer een film bij ons op het grote scherm in De Eng! In samenwerking met Connect presenteren wij: ELEMENTAL (6+) van 15:00 tot 17:00 uur

Neem je vrienden en vriendinnen mee, haal wat te drinken of een lekkere snack aan de bar en relax terwijl je Elemental kijkt op ons grote scherm. Jij komt toch ook?

In Elemental City leven de vier elementen bestaande uit lucht, aarde, vuur en water in harmonie met elkaar. Het vuurelement Ember heeft het echter niet zo gemakkelijk in een stad waar water en flora heersen. Wanneer ze het waterwezen Wade ontmoet, blijken ze naast hun grote verschillen toch veel gemeen met elkaar te hebben.

Wil je zeker zijn van een plaatsje? Geef je snel op! Vol = Vol!


€2,50 incl. popcorn
Meer informatie en tickets...

8
Vrijdag
December
19:00 - 21:30 uur

Filmavond - Spider-Man Across The Spider-Verse

Bekijk weer een film bij ons op het grote scherm in De Eng! In samenwerking met Connect presenteren wij: Spider-Man Across The Spider-Verse (12+)

Neem je vrienden en vriendinnen mee, haal wat te drinken of een lekkere snack aan de bar en relax terwijl je Elemental kijkt op ons grote scherm. Jij komt toch ook?

Meer dan een jaar na de gebeurtenissen in het vorige deel wordt Miles Morales onverwachts bezocht door zijn vriendin Gwen Stacy. Al gauw wordt hij meegezogen in een missie om alle universums te redden van de Spot, een gevaarlijke maar onervaren tegenstander, die een catastrofale ramp kan veroorzaken. Miles en Gwen reizen samen door het multiversum en ontmoeten hun beschermers, een groep Spider-People die bekend staat als de Spider-Society, geleid door Miguel O'Hara.

Wil je zeker zijn van een plaatsje? Geef je snel op! Vol = Vol!


€2,50 incl. popcorn
Meer informatie en tickets...

14
Donderdag
December
19:30 - 21:30 uur

Kerstworkshop

Maak je eigen kerststuk! Kies uit een sfeer op voet, kerstcake of kerstkrans en decoreer deze naar wens. Er is keuze uit verschillende soorten en kleuren decoratie. Graag van tevoren doorgeven voor welk item u gaat via activiteit@deeng.nl

Graag zelf een snoeischaar/mes meenemen


€42,50
Meer informatie en tickets...

21
Donderdag
December
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé - Oud-Voorthuizen

15.00 - 15.30 Inloop met live muziek van Ilse Blom
15.30 - 17.00 Presentatie Ronald van de Glind

Ronald van de Glind is er weer met zijn enorme fotocollectie van Oud-Voorthuizen. Aan de hand van de foto's komen de mooiste verhalen vaak vanzelf. Ga met elkaar in gesprek over Oud-Voorthuizen en zie de verandering in de loop der jaren.

U bent natuurlijk weer van harte welkom bij dit Cultuurcafé en neem gerust iemand mee!

Aanmelden is niet verplicht, maar kan om verzekerd te zijn van een plek. Dit kan door een email te sturen naar activiteit@deeng.nl


€5 incl. kopje koffie/thee, te betalen aan de bar

22
Vrijdag
December
19:00 - 21:00 uur

Disco!

Op 22 december kunnen de voetjes van de vloer tijdens de superleuke disco! Neem je vrienden mee en kom lekker dansen in de ENG met een echte DJ.
Kinderen van 8 tot 12 jaar mogen komen dansen van 19.00 tot 20.00 uur. Vanaf 12 jaar oud ben je welkom van 20.00 tot 21.00 uur.

Entree is €3,- inclusief een verfrissend glaasje limonade. Wil je zeker zijn dat er genoeg ruimte is voor je om te dansen? Geef je dan op via www.DeEng.nl/agenda en laat je danskunsten zien!

Ps: De fortnite en tiktok dansjes zijn ook zeker welkom!

de aanmeldlink komt z.s.m. online


€3 incl. verfrissend drankje

16
Dinsdag
Januari
14:30 - 16:30 uur

Workshopreeks porselein stippen

Lekker stippen op porselein, alles is mogelijk. Door het gebruik van speciale porselein/glasverf kan je met sjablonen en patronen op servies stippen en er zo zelf iets speciaals van maken.
Leer de techniek van stippen op schaaltjes, gebaksbordjes of op bakjes. De mogelijkheden zijn zeer divers, waardoor iedereen met of zonder creatieve aanleg de leukste werken kan maken.
Afbakken kan in een gewone oven en daarna is het klaar voor gebruik!

De workshops worden gegeven op 16, 23 en 30 januari van 14.30 tot 16.30 uur. Deelname kost €43 incl. materiaal. Meld je aan door een mail te sturen naar activiteit@deeng.nl


€43 incl. materiaal

18
Donderdag
Januari
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé Hendrik Hoogeveen - Natuurlijk....

Bent u geïnteresseerd in de natuur en natuureducatie? Heeft u altijd al willen weten hoe een vogel wordt opgezet? Of bent u benieuwd hoe 100 jaar oude opgezette zeehonden worden gerestaureerd? Prachtige opgezette vogels en kevers vanuit de hele wereld eens van dichtbij bekijken? Kom dan naar het Cultuurcafé van Hendrik Hoogeveen!

Hendrik houdt zich bezig met natuureducatie en combineert hierbij zijn werk als leraar en hobby als dierpreparateur. Hij was lang actief betrokken bij de Werkgroep Biologisch Centrum ’t Koetshuis bij kasteel De Schaffelaar. Daarna ontwikkelde hij leskisten, samen met studenten van de PABO in Ede. Hendrik heeft veel vogels geprepareerd voor verschillende musea en zijn eigen Bio-Visie Natuureducatieve Projecten. Een deel van zijn collectie is te zien in het Pluimveemuseum. Hij ontwikkelde een natuurproject in Dierenpark Planckendael te Mechelen, België. Samen met zijn vrouw onderhoudt hij al 34 jaar de collectie van opgezette dieren van het Centrum voor Natuur en Landschap op Terschelling. Hendrik prepareerde de eerste arend die als mascotte door het GelreDome vloog bij aanvang van thuiswedstrijden van Vitesse. Op dit moment werkt hij samen met andere vrijwilligers aan een reizende tentoonstelling over kevers.

Aanmelden is niet verplicht, maar kan om verzekerd te zijn van een plek. Mail hiervoor naar activiteit@deeng.nl


€5 incl. kopje koffie/thee

19
Vrijdag
Januari
16:00 - 17:00 uur

Kinderworkshop Fairy garden

Maak ook je eigen fairy garden, zodat de elfjes 's nachts altijd een plekje hebben om te verblijven, of om te schuilen wanneer het regent.
We hebben verschillende soorten materiaal om je fairy garden helemaal naar wens te kunnen maken. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer iets unieks!
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar (jonger in overleg onder begeleiding).

Ook een fairy garden maken? Mail dan naar activiteit@deeng.nl.


€12,50

23
Dinsdag
Januari
19:30 - 21:30 uur

Workshop Flessentuin

Tijdens deze workshop van Vang Je Droom maak je een planten terrarium in een mooie glazen fles met kurk.

Je gaat aan de slag met verschillende plantjes, aarde en mos en maakt je eigen plantenwereld in glas! In de fles plant je een aantal planten die door het mini ecosysteem dat wij creëren , een lange tijd kunnen overleven.

Een terrarium heeft naast licht, maar weinig nodig. Het vocht in de fles verdampt en druppelt als condens in de grond. Verdord blad wordt omgezet in voeding voor de planten. Zo creëer je een eigen ecosysteem dat zichzelf (zo goed als) geheel onderhoudt en lang mee gaat!

Houd je van een uitdaging en heb je een flinke dosis geduld? Dan is de flessentuin de workshop voor jou!

Door de smalle hals van de fles bouwen we, met behulp van verschillende gereedschappen, jouw ecosysteem op.

Aanmelden? Mail dan naar activiteit@deeng.nl


€49,50

17
Zaterdag
Februari
15:00 - 20:00 uur

Interactieve belevenisbarbecue

Sla jij geen gelegenheid over om de barbecue aan te steken en te genieten van lekker eten? Geef je dan nu op voor de interactieve belevenisbarbecue bij De Eng!

Steek samen met ons en 180 graden BBQ de Green Eggs aan en ervaar hoe je de lekkerste gerechten kan creëren. Verbeter je grillskills door zelf aan de slag te gaan en geniet gelijk van het resultaat van de heerlijke, zelfgemaakte picanha, MOINKballs, gevulde kastanjechampignons, applecrumble (mét huisgemaakte limoncello), zalm en meer, klaargemaakt op de Green Eggs.

Ga naar huis met een unieke ervaring, een volle maag en tips en technieken om thuis verder toe te passen, zodat je ook hier de heerlijkste gerechten kunt bereiden.

Aanmelden voor 31 januari 2024


€85 incl. 2 consumpties
Meer informatie en tickets...

20
Dinsdag
Februari
14:00 - 14:45 uur

Poppentheater voorstelling 'De verdwaalde leeuw'

Theater Poppekus heeft een speciale voorstelling gemaakt. We nemen de kinderen mee door een reuzenboek. Het gaat over een leeuw die verdwaald is. Hij is zijn eigen verhaal en bladzijde kwijt. Maar daarmee ook zijn huis! Zijn thuis waar hij zich fijn voelt..... Al zoekende komt hij in de andere verhalen van het boek terecht. De dieren uit deze verhalen willen hem wel helpen de weg naar huis terug te vinden, maar daar moet hij wel wat voor doen. Samen met de kinderen zal hij wat rijm- en rekenopdrachten moeten vervullen. Laten we eens kijken of de leeuw met behulp van de kinderen kan rijmen en rekenen!

Deze voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. In het boek noemen de we bekende verhalen van Reinaert de Vos, De Bremer Stadsmuzikanten, De vos en de raaf, De egel en de haas en De leeuw en de muis. Om de voorstelling een nog leukere beleving te maken voor ouder en kind, raden wij aan om deze verhalen eens op te zoeken en het er samen over te hebben. In het poëzieboek komen we de personages van deze verhalen tegen. Hoe leuk is het dan om ze ook werkelijk te herkennen!

Na de voorstelling is er een fotomoment waarbij kinderen op de foto kunnen met de poppen.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Goed om te weten! Ook bij kindervoorstellingen moeten alle bezoekers in het bezit zijn van een entreekaartje (zowel volwassenen als kinderen). We hanteren bij deze voorstellingen vaak één entreeprijs.


€7,50
Meer informatie en tickets...

5
Dinsdag
Maart
14:30 - 16:30 uur

Workshopreeks Mozaïek a la Gaudi

Antoni Gaudi was een Catalaanse architect die rond 1900 leefde en destijds markante gebouwen en objecten ontwierp, waarvan de Sagrada Familia het bekendste is. Gaudi wordt beschouwd als een grondlegger van de organische architectuur en was de 1e die gebruik maakte van tegels om zijn mozaïeken te vervaardigen. Vandaag de dag is het een uitdaging om met dezelfde techniek te werken, als waar Gaudi zo beroemd mee is geworden.

Bij De Eng kunt u zelf proberen hoe het is om te werken als Gaudi tijdens de workshop mozaïek, gegeven door Jacqueline van Lusterworkshops. Belangrijk hierbij is dat iedereen zelf op een ontspannen manier kan ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Het werken met wandtegels en de vele kleuren geeft je de gelegenheid om prachtige decoraties te vervaardigen.
Je gaat aan de slag met professionele gereedschappen en materialen. Door het gebruik van een mozaïektang kan je de tegels in diverse vormen knippen. Met of zonder patroon creëer je een eigen, uniek kunstwerk.

Het werkstuk moet 24 uur drogen alvorens het gevoegd kan worden. Daarom wordt er de laatste les gevoegd.

De workshops worden gegeven op 5, 12 en 19 maart. Aanmelden voor deze workshop doe je door een mail te sturen naar activiteit@deeng.nl


€43 incl. materiaal

7
Donderdag
Maart
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé Jacob-Carl Pauw - 'Als het voorjaar ontwaakt...'

Als het voorjaar ontwaakt…

Het voorjaar staat in het teken van bloemen, kleuren, geuren en nieuw leven. Dit seizoen biedt een rijke schat aan foto-onderwerpen aan, waarmee je je volop kunt uitleven. Maar hoe pak je dat nu op een creatieve manier aan? Het begint allemaal bij zien! En zien is niet hetzelfde als kijken. Zien heeft te maken met het betrekken, uitsluiten of combineren van verschillende beeldelementen in je potentiële foto, zodat er een uniek beeld ontstaat dat jouw persoonlijke gevoel of boodschap weergeeft.

In deze presentatie krijg je, naast een boel inspiratie, enkele gouden tips om dit creatieve proces handen en voeten te geven in jouw eigen fotografie.

Aanmelden is niet verplicht, maar kan om verzekerd te zijn van een plek. Mail hiervoor naar activiteit@deeng.nl


€5 incl. kopje koffie/thee

4
Donderdag
April
15:00 - 17:00 uur

Cultuurcafé Muziekschool Barneveld - Ukelelefeestje

Een ukelele is een klein muziekinstrument dat lijkt op een gitaar. Hij heeft maar 4 snaren, zodat hij heel makkelijk te bespelen is. Tijdens dit Cultuurcafé 'Ukelelefeestje' leren we de ukelele kennen. We leren een paar akkoorden en kunnen daarmee al meerdere liedjes spelen.
De workshop wordt gegeven door Laurine Jansen. Zij is als docent verbonden aan Muziekschool Barneveld.

Aanmelden is niet verplicht, maar kan om verzekerd te zijn van een plek. Mail hiervoor naar activiteit@deeng.nl


€5 incl. kopje koffie/thee

6
Zaterdag
April
13:00 - 18:00 uur

Workshop oceandrum

Je eigen bijzondere oceandrum van 30 cm met 'staart' van draden en kralen maken op een heerlijke, ontspannen workshopdag.

Een oceandrum is een ontspanningsinstrument wat veel bij relaxmomenten, yoga, mensen met tinitus, kinderen en klanksessies wordt gebruikt. Hoewel de naam het doet vermoeden, wordt op een oceandrum niet geslagen. Door dit instrument alleen maar zachtjes te bewegen, bootst het de klanken van rollende golven aan de kust na. Prachtig om te zien en te horen.

De oceandrum maak je van een geweven mand. Je vormt zelf het geluid van jouw oceaan. Daarna sluit je je oceandrum af met doek, waarna je dit kunt beschilderen en versieren zoals je wilt, zodat je aan het eind van de workshop met jouw prachtige, unieke instrument naar huis gaat.

Deelname aan de workshop kost €49,50 en is incl. materiaal en een consumptie en wat lekkers tijdens de pauze.


€49,50 incl. consumptie & lekkers tijdens de pauze
Meer informatie en tickets...

12
Vrijdag
April
16:00 - 16:45 uur

Familieshow 'De magische kast'

Al 100 jaar op slot, wie krijgt ‘m open?

Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als blijkt dat ‘ie betoverd lijkt te zijn?

Deze familievoorstelling, waarmee Huub in 2021 Nederlands kampioen goochelen voor kinderen is geworden, zit boordevol: magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. Dankzij Huub's jarenlange ervaring als artiest weet hij als geen ander kinderen, maar ook zeker volwassenen te verbazen. Huub haalt alles uit de kast om er een onvergetelijke show van te maken!


€7,50
Meer informatie en tickets...

121 agenda items waarvan er 16 actief zijn.